Natuurvoeding ( Specialisatie )

Beschrijving

Pure voeding voor een optimale gezondheid

“Laat uw geneesmiddel uw voeding zijn en uw voeding uw geneesmiddel”. Met deze uitspraak gaf Hippocrates, de grondlegger van onze hedendaagse geneeskunde, 2400 jaar geleden al de relatie aan tussen gezonde voeding en het behoud van onze gezondheid.
Het menselijke lichaam beschikt over allerlei mechanismen om zichzelf gezond en vitaal te houden. Dit wordt ook wel het zelf genezend vermogen genoemd. De Opleiding: Natuurvoeding (Specialisatie) maakt inzichtelijk hoe voeding kan worden ingezet om dit zelf genezend vermogen optimaal te houden. Voeding is hiervoor de basis. Een evenwichtig voedingspatroon werkt door op alle niveaus in de mens: fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel. Bovendien is pure, biologische voeding niet alleen een duurzame investering in uzelf, maar ook in het milieu.

Doelgroep

De Opleiding Natuurvoeding is bedoeld voor diegene die alles wil leren over natuurvoeding en hoe voeding een bijdrage kan leveren in het behoud van een optimale gezondheid. Daarnaast is de opleiding Natuurvoeding ook een waardevolle aanvulling; specialisatie voor Leefstijl-/ Zorgprofessionals waaronder Gewichtsconsulenten, Leefstijlcoaches, Mental Coaches, Stresscounselors en Personal trainers.

Doel

De interesse in een natuurlijke vorm van voeding is tegenwoordig enorm. De Opleiding Natuurvoeding is volledig afgestemd op de vraag naar gespecialiseerde kennis op dit gebied. Gezonde voeding is een solide basis voor een evenwichtige gezondheid. Ook kan voeding worden gebruikt voor inwendige reiniging van het lichaam en als krachtig middel voor het behoud van vitaliteit. Zo is vermoeidheid één van de meest gehoorde klachten van deze tijd. Voeding blijkt in veel gevallen het probleem én de oplossing te zijn. U leert tijdens deze opleiding onder andere welke voedingsmiddelen energie kosten en welke juist energie opleveren.

Resultaat

 • U leert bewust en kritisch naar voeding te kijken om vanuit eigen ervaring voor te lichten op het gebied van natuurvoeding
 • U bent in staat op een inspirerende manier voorlichting te geven op bedrijven, scholen, Fitness- en wellnesscentra, biologische supermarkten, natuurvoeding- en reformwinkels
 • U leert hoe u voeding vanuit diverse invalshoeken kunt bekijken
 • U gebruikt de opgedane kennis voor uw persoonlijke groei en gezondheid
 • U kunt opvoeders van kinderen helpen met bewustwording omtrent natuurlijke voeding
 • U ontdekt hoe de manier van eten, de bereiding en de samenstelling van onze voeding bepalend zijn voor het behoud van onze gezondheid (voedingsleer)
 • De Opleiding Natuurvoeding kan een waardevolle aanvulling zijn op uw huidige behandelmethoden als Leefstijlcoach, Leefstijl- en Zorgprofessional

Diploma

Bij een voldoende voor het theoretisch en praktisch examen, een voldoende voor de huiswerkopdrachten, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en de betalingsverplichting ontvangt u het diploma : Specialisatie Natuurvoeding.

Kosten

€ 1764,- (inclusief lesmap en examenkosten).
U ontvangt 5% korting bij betaling ineens. Termijnen:3 x € 588,-
Exclusief:
Herexamenkosten € 75,- per onderdeel en materiaalkosten gemiddeld € 10,- per les ( 7 lesdagen)
Literatuur wordt meegenomen tijdens de lesdagen, niet verplicht wel aanbevolen.

Voordeel door belastingaftrek:

Doe eenmaal per jaar uw belastingaangifte. U kunt dan uw studiekosten aftrekken (er geldt een drempel van € 250,=). Naast de kosten voor uw opleiding kunt u ook uw studieboeken/ materiaalkosten aftrekken.

Inschrijven

Inhoud

 • Algemene voedingsleer
 • Natuurvoeding en duurzaamheid
 • Natuurvoeding en etiketten lezen
 • Natuurvoeding en emoties
 • Natuurvoeding en leefstijlgebieden
 • Natuurvoeding en preventie
 • Natuurvoeding en speciale doelgroepen
 • Natuurvoeding en praktijk
 • Huiswerkopdrachten: per les koken of bakken met een natuurproduct

 

lesonderwerp
1Duurzaamheid en de basis van Natuurvoeding
2Eiwitten en Natuurvoeding
3Vetten en Natuurvoeding
4Etiketten lezen: smaak en smaakversterkers, kruiden, zout,
suiker en E-nummers
5Stress: darmen als tweede brein
Natuurvoeding en Emoties - Voedingspsychologie
Voedingspsychiatrie – Voeding en Psyche
6Natuurvoeding en leefstijlgebieden: stress, beweging, slaap en hormonen
7Preventie en leefstijl: stress, hormonen, slaap en beweging
8Coachen in de praktijk
9Examen theorie en praktijk

Inschrijven

Duur

Opbouw

De Opleiding Natuurvoeding is opgebouwd uit 1 module van 9 lesdagen waarvan 1 examendag.

De opleiding is praktisch van aard, ruimte voor interactie en veel aandacht voor cliëntbegeleiding, performance en praktijkvoering.

Details

Duur:                                    7 maanden

Aantal lesdagen:               9 dagen

Vooropleiding                    MBO-niveau en/of voldoende levenservaring en motivatie

Opleidingsniveau             HBO

Inschrijven