Natuurvoedingscoach

Beschrijving

Pure voeding voor een optimale gezondheid

“Laat uw geneesmiddel uw voeding zijn en uw voeding uw geneesmiddel”. Met deze uitspraak gaf Hippocrates, de grondlegger van onze hedendaagse geneeskunde, 2400 jaar geleden al de relatie aan tussen gezonde voeding en het behoud van onze gezondheid.
Het menselijke lichaam beschikt over allerlei mechanismen om zichzelf gezond en vitaal te houden. Dit wordt ook wel het zelf genezend vermogen genoemd. De Opleiding: Natuurvoedingscoach maakt inzichtelijk hoe voeding kan worden ingezet om dit zelf genezend vermogen optimaal te houden. Voeding is hiervoor de basis. Een evenwichtig voedingspatroon werkt door op alle niveaus in de mens: fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel. Bovendien is pure, biologische voeding niet alleen een duurzame investering in uzelf, maar ook in het milieu.

Doelgroep

De Opleiding Natuurvoedingscoach is bedoeld voor diegene die alles wil leren over natuurvoeding en hoe voeding een bijdrage kan leveren in het behoud van een optimale gezondheid. Daarnaast is de opleiding Natuurvoedingscoach ook een waardevolle aanvulling; specialisatie voor Leefstijl-/ Zorgprofessionals waaronder Gewichtsconsulenten, Leefstijlcoaches, Mental Coaches, Stresscounselors en Personal trainers.

Doel

De interesse in een natuurlijke vorm van voeding is tegenwoordig enorm. De Opleiding Natuurvoedingscoach is volledig afgestemd op de vraag naar gespecialiseerde kennis op dit gebied. Gezonde voeding is een solide basis voor een evenwichtige gezondheid. Ook kan voeding worden gebruikt voor inwendige reiniging van het lichaam en als krachtig middel voor het behoud van vitaliteit. Zo is vermoeidheid één van de meest gehoorde klachten van deze tijd. Voeding blijkt in veel gevallen het probleem én de oplossing te zijn. U leert tijdens deze opleiding onder andere welke voedingsmiddelen energie kosten en welke juist energie opleveren.

Resultaat

 • U leert bewust en kritisch naar voeding te kijken om vanuit eigen ervaring voor te lichten op het gebied van natuurvoeding
 • U bent in staat op een inspirerende manier voorlichting te geven op bedrijven, scholen, Fitness- en wellnesscentra, biologische supermarkten, natuurvoeding- en reformwinkels
 • U leert hoe u voeding vanuit diverse invalshoeken kunt bekijken
 • U gebruikt de opgedane kennis voor uw persoonlijke groei en gezondheid
 • U kunt opvoeders van kinderen helpen met bewustwording omtrent natuurlijke voeding
 • U ontdekt hoe de manier van eten, de bereiding en de samenstelling van onze voeding bepalend zijn voor het behoud van onze gezondheid (voedingsleer)
 • De Opleiding Natuurvoedingscoach kan een waardevolle aanvulling zijn op uw huidige behandelmethoden als Leefstijlcoach, Leefstijl- en Zorgprofessional

Diploma

Bij een voldoende voor het theoretisch en praktisch examen, een voldoende voor de huiswerkopdrachten, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en de betalingsverplichting ontvangt u het diploma : Natuurvoedingscoach.

Kosten

Kosten: € 996,- excl. literatuur de voedingswijzer van Juglen Zwaan.

In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing

Inclusief lesmateriaal en examenkosten.

U kunt in 3 termijnen betalen. ( 3 x € 335,-)

Exclusief literatuur (niet verplicht wel aanbevolen) en herexamenkosten à 75,- per onderdeel

Voordeel door belastingaftrek:

Doe eenmaal per jaar uw belastingaangifte. U kunt dan uw studiekosten aftrekken (er geldt een drempel van € 250,=). Naast de kosten voor uw opleiding kunt u ook uw studieboeken/ materiaalkosten aftrekken.

Inschrijven

Inhoud

 • Algemene voedingsleer
 • Natuurvoeding en mens en milieu, duurzaamheid, voedselafdruk en voedselverspilling
 • Natuurvoeding en etiketten lezen
 • Natuurvoeding en macronutriënten: productkennis van koolhydraten, eiwitten en vetten
 • Natuurvoeding en voedingspsychologie en –psychiatrie
 • Natuurvoeding en preventie
lesonderwerp
1Natuurvoeding: mens en milieu, duurzaamheid, voedselafdruk en voedselverspilling
2Macronutriënten: productkennis van koolhydraten, eiwitten en vetten in de Natuurvoeding
3Voeding en verleiding: etiketten lezen, smaak en smaakversterkers, kruiden, zout, suiker, E-nummers en gezonde alternatieven
4Voedingspsychologie en –psychiatrie: darmen als tweede brein, hersen-darm as
5Voeding en preventie: voeding en leefstijl vanuit positieve psychologie

Inschrijven

Duur

Opbouw

Opbouw:

Duur: 3-4 maanden

Aantal lesdagen: 5

De Opleiding Natuurvoedingscoach is opgebouwd uit 5 lesdagen.

(klassikaal eens in de 2-3 weken)

De opleiding is praktisch van aard, ruimte voor interactie en veel aandacht voor performance en praktijkvoering.

Studiebelasting: 6-8 uur per week (SBU)

Vooropleiding                    MBO-niveau en/of voldoende levenservaring en motivatie

Opleidingsniveau             HBO

Inschrijven