Voeding Vitaliteit

Verdiepingsdag Voeding & Vitaliteit

         Natuurvoeding, mindful eten en kookworkshop

Steeds meer mensen beseffen welke rol natuurlijke voeding speelt in een vitaal leven. De relatie tussen voeding en gezondheid is reeds aangetoond, echter de Voeding & Vitaliteit is een enorm breed vakgebied.

De Verdiepingsdag : Voeding & Vitaliteit is dan ook een combinatie van

1.Theorie over gezonde voeding:

Diverse stromingen geven hun visie op gezonde voeding; Wat is gezonde voeding? Wat past bij mij? Is suiker schadelijk? Wat doen bewerkte producten met je lijf? Hoe doe ik dat, anders eten? etc.

  1. Kookworkshop:

Welke producten kies ik en hoe bereid ik ze? Tijdens de Verdiepingsdag gaan we aan de slag in de keuken met leuke en verassende ingrediënten en vernieuwende recepten. Zonder pakjes en zakjes.

  1. Mindful eten:

Lekker, verantwoord eten en op een ontspannen manier met eten omgaan d.m.v. mindfulness oefeningen op het gebied van eten. Mindful eten helpt je om naar de signalen van lichaam, hoofd en hart te luisteren, je eigen wijze eetkeuzes te maken en ervan te genieten.

 

Inhoud

Onder het motto “Je bent wat je Eet”  komt onder andere aan bod:

  • Wat de invloed van voeding op je lichaam, geest en vitaliteit is
  • Welke voeding bijdraagt aan een vitale leefstijl
  • het leren herkennen wat voeding voor je kan doen?
  • Wat er gebeurt als je met bewuste aandacht eet?
  • Mindfulness oefeningen op het gebied van eten.
  • Alle theorie en oefeningen zijn praktijkgericht, direct toepasbaar in de praktijk

 

Daarnaast gaan we zelf koken met (zoveel mogelijk) seizoens-producten en leren we wat deze producten doen voor je vitaliteit. We maken gezamenlijk een vegetarische lunch klaar en gaan ‘s middags gezond bakken, zonder geraffineerde suikers. Uiteraard wordt er rekening gehouden met dieetwensen en voedselallergieën.

Voor wie?  Gewichtsconsulenten, Natuurvoedingsadviseurs, Voedingsdeskundigen, Vitaliteitscoaches, Beweegcoaches, (Leefstijl) coaches, trainers en voor iedereen die meer over gezonde en verantwoorde voeding wil weten en het ook in de praktijk wil uitvoeren.

 

Praktische informatie:

Lesdagen : 1

Tijd: 10.00 – 16.30 uur

Locatie:

Locatie: Buitenverblijf Buiten Westen

(10. min. reistijd vanaf onze hoofdlocatie,  Euroborg Groningen)

 

Adres: Eemskanaal Zuidzijde 3

 

9623 PE Lageland

 

Tel.: 06- 17642842 (Buiten Westen)

 

Data:

Woensdag 9 november : 10.00 –  16.30 uur

Zaterdag  10 december : 10.00 –  16.30 uur

 

 

Certificering:

Bij het voldoen aan de aanwezigheid en de betalingsverplichting ontvangt u het certificaat:

Voeding & Vitaliteit (Verdiepingsdag; contacturen: 6)

 

Kosten:

€ 155, = (inclusief lesmateriaal, ingrediënten voor de kookworkshop, certificaat, koffie en thee)

 

Docent: Inge Out

Even voorstellen

Mijn naam is Inge Out. In september 2015 als gewichtsconsulent gestart met mijn praktijk voor Voedingsadvies: Puur van Inge. Ik doe nu wat ik het allerleukst vind: vertellen over wat goede voeding en een gezonde leefstijl voor je kan doen. Mensen inspireren om goed voor zichzelf te zorgen door gezond en vooral lekker te eten. Door het delen van recepten Zodat je nooit meer op dieet hoeft en alles kunt eten wat jij wilt. Elk lichaam is anders en daarom is er ook geen “ideale” methode. Alleen jij weet wat goed voor jou is en bij jouw leven past. Net als bij heel veel andere dingen in het leven draait het om evenwicht: als jij in balans bent, is het niet erg om af en toe te zondigen. Maar het gaat erom dat jij de regie hebt en houdt over jouw leefstijl.

Om mensen echt te kunnen helpen, ben ik in 2014 begonnen met de opleiding Gewichtsconsulent van Sonnevelt/ A plus opleidingen. Op deze manier kon ik al mijn verworven kennis in een kader plaatsen. Tijdens de opleiding kwam ik er achter dat ik iets heb wat heel veel andere gewichtsconsulenten niet hebben: een passie voor koken en lekker eten. Want gezond eten hoeft echt niet te betekenen dat je de hele dag moet leven op een blaadje sla. Ik deel tijdens mijn begeleidingstrajecten en workshops veel tips en recepten om mensen te inspireren tot een gezond en lekker leven.

www.puurvaninge.nl
Inschrijven

Lesrooster

De data voor de cursus Voeding & Vitaliteit volgen nog.

Inschrijven