Cursussen

Aanbod van cursussen

Psyche & Gewicht

Deze 2-daagse cursus is bedoeld voor alle vormen van begeleiding waar voeding en eetgedrag onderdeel van zijn. Er worden handvatten aangereikt voor patroondoorbrekend gedrag die zinvol kunnen zijn voor diëtisten, gewichtsconsulenten, (lifestyle) coaches, psychologen die bijvoorbeeld multidisciplinair werken met overgewicht of huisartsen die in hun praktijk steeds vaker te maken hebben met gewichtsproblemen. Verder is de opleiding interessant voor iedereen die meer inzicht wilt verkrijgen over de relatie tussen de psyche en gewicht.

Lees meer…

Praktische Psychologie

Deze cursus gaat in op de psychologie in het dagelijks leven, je doet basiskennis op van de psychologie aan de hand van alledaagse situatie. Je leert welke motieven en beweegredenen het gedrag en handelen van mensen bepalen. De cursus is zeer praktisch en een vooropleiding is niet nodig en laat psychologische vaktermen achterwege.

Lees meer…

Sport en Voeding

Goede voeding is voor een sporter enorm van belang. Sportprestaties worden gebouwd op talent, doorzettingsvermogen, doordachte training, uitgebalanceerde voeding en voldoende herstel.
Dit is niets nieuws…

Lees meer…

Voedingsleer

Voedingsleer is een belangrijk onderwerp geworden in onze samenleving. Tevens komen er steeds meer vragen van cliënten en leefstijlprofessionals hoe om te gaan met voedingsvraagstukken. Voeding moet individueel afgestemd worden met name bij de risicogroepen.

Lees meer…

Slaapcoaching

In de laatste decennia is men in Nederland steeds korter gaan slapen met alle gevolgen van dien. Slaap is een eerste levensbehoefte, één derde deel van ons leven brengen we slapend door.
Hoe meer kennis je hebt over slaap, des te meer inzicht je krijgt in je slaapprobleem en hoe je het probleem kunt aanpakken.

Lees meer…

Brisk Walking Trainer

I60 tot 70% van de bevolking heeft tegenwoordig een zittende leefstijl, we zitten op het werk en school, thuis zitten we voor de tv en ’s nachts liggen we in bed. Onze hele maatschappij is er op gericht om ons lichamelijk zoveel mogelijk te ontzien, denk aan roltrappen, liften, machines die ons ..

Lees meer…

Hoe krijg ik een bloeiende praktijk

Je bent een praktijk gestart als leefstijlprofessional en dan…de cliënten komen niet vanzelf. Hoe bereik ik mijn potentiële cliënten?, hoe kan ik mezelf promoten?, hoe breng ik mijn diensten onder de aandacht?, hoe kom ik in contact met andere leefstijlprofessionals, artsen en bedrijven? Hoe  word ik zakelijker als mensen-mens? Herkenbaar?

Lees meer…