𝐃𝐞 𝐜𝐨𝐚𝐜𝐡 – 𝐜𝐨𝐮𝐧𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐫𝐨𝐥 𝐯𝐚𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧𝐬𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐨𝐧 ~ 𝐕𝐂𝐏

Nieuw in ons aanbod. Er worden steeds meer professionele coaches en counselors ingezet als vertrouwenspersoon. Het werkveld van een coach is breed – wie anders kijkt ziet meer. Achter de schermen is hard gewerkt om de belangrijke onderdelen voor de coach inzichtelijk te maken in de vorm van blended learning. De voordelen van zowel klassikaal bijeenkomen als eigen tijd indelen en de 4 webinars bekijken waar en wanneer je zelf wil.    

Een vertrouwenscontactpersoon afgekort als VCP is iemand die door een organisatie aangesteld wordt om medewerkers die ongewenst gedrag ervaren op te vangen en te begeleiden. Integriteitskwesties en de verschillende soorten ongewenst gedrag worden besproken tijdens de lesdagen, als VCP wordt je geconfronteerd met grensoverschrijdende gedragingen en dat is een rol die je moet passen.

De primaire rol ligt in de opvang van medewerkers die ongewenst gedrag (hebben) ervaren. Daarnaast is de VCP ook van betekenis voor de voorlichting over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. De adviserende rol is zowel gevraagd als ongevraagd advies geven aan het management over het stellen en handhaven van gedragsnormen.

De 3 hoofdtaken van de VCP zijn:
✔️Opvangen, begeleiden en informeren van de medewerker
✔️Voorlichten, informeren en inspireren van de organisatie
✔️Adviseren bestuur en management

Tijdens de opleiding leert de student effectief te communiceren met zowel medewerkers, managers en het bestuur – de verschillende doelgroepen.

Duur:
De opleiding tot VCP is opgebouwd uit 1 module van 2 lesdagen. Aangevuld met 4 webinars. De 2-daagse training valt ook onder de STAP subsidie.

Contactpersoon Alien Oelen- Jurjens

Een opleidingsinstituut dat betrokken is en waar de persoonlijke benadering voorop staat.

Een warme betrokken sfeer, diepgang en positiviteit zijn dan ook belangrijke sleutelwoorden.

Direct aanmelden